MeH CLicK!!!!! PaSTi ADa YaNG BerGUnA....

Monday, December 23, 2013

RENEW ROADTAX

Lambat skit update hah. Tak paham kamera ni, sebelum ni batteri tunjuk full jerk memanjang. Ingatkan budak baik, tak kuat makan batteri. Sekali nak transfer gambar terus tunjuk low batt lepas tu langsung tak boleh nak bernafas dah. Cet!! Ni yang buat Mokcik frust ni. Idea tengah berbunga2 ni. Terus idea laju2 datang nak tanggalkan batteri tu then jemur kejab. Mana tau kejab2 lagi leh guna sekejab nak aliH gambar pun jadilah kan kan.

Baru tadi teringat nak masukkan batteri tu balik. Hambik!! Memang panjang punya kejab hah. Dah petang betul baru teringat akakakaka. Yang penting memang boleh pakai kejab. Boleh plak transfer gambar pagi tadi. Gambar roadtax kecemasan kena bayar extra RM20 hadoiii hai. Dah 5 tahun dok pakai Avanza tu, sepanjang tulah asik dok cakap nak pi ambik geran kat CIMB. Sampai hari ni pon tak ambik2 jugak hihihihi. Hari ni paling cuak sebab semalam roadtax dah mati. Semalam baru perasan tarikh matinya huhuhu.

Nasiblah insurance dah hidupkan siang2 bila dapat notis dari Etiqa haritu. Call jerk Peladang Agrochemical Trading ni, transfer duit secukup rasa, insurance beres.

 
Oleh sebab geran still lom ambik. Roadtax pon dah mati semalam. Bank yang simpan geran pon Mokcik tak tau jalannya, kita pi jerklah MYEG dekat deretan kedai nak masuk JPJ tu. Hantu tol sampai doplohhengget nko ambik untuk charge perkhidmatan. Dah sendiri yang pemalas nak pi ambik geran, bayar jerklah huhuhu


 Dah siap pon. Untunglah perasan masa hari tarikh mati. Buatnya perasan dah balik kampung Rabu ni, jawab sendiri hehehehehe.

2 comments:

Lynn Hamzah said...

road tax kete mati bulan feb nie...lynn pun dah ctc gak insurance nak tahu brp rm perlu dibajetkan...hihihi...

Azlina bt. Azis said...

selamat habiskan duit sambil pejam mata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...