MeH CLicK!!!!! PaSTi ADa YaNG BerGUnA....

Sunday, October 26, 2014

CUTI MAAL HIJRAH

Dah lama benar tak weekend dengan en. Suami. Sejak cuti hujung minggu dah tak sama ni jarang benar dapat santai2 duk kat rumah sama2, tengok tv kepit2 kat relax chair sama2, masakkan untuk dia waktu lunch. Haissshhhh banyak betul waktu sama2 yang dah hilang rupanya. Hari Sabtu haritu cuti sempena Maal Hijrah, barulah dapat nak repeat balik benda yang dulu2 selalu buat huhu. Cik Mia sampai tanya berulang2 kali kenapa baba tak kerja? Sampai en. Suami tak larat nak jawab lepas tu peluk dia kuat2 suh jangan tanya lagi. Kejab2 kang dia tanya balik haha.


Budak ni ada sedikit tak sihat haritu. Tapi pagi2 dah bangun sebab tidur awal. Omak dia dah buat kuak labah2 konon nak tidur balik lepas sembahyang Subuh sekali dia bersuara mintak buatkan susu. Lepas tu apak dia pulak boleh ajak kuar breakfirst. Adoiiiiii!!!! Baru pukul 7 pagi tu.......... tapi sekarang ni pukul 7 dah macam pukul 8 jerk terang diakan. Layankanlah jugak, kang kata tak menghargai waktu bersama. Bawak budak ni sekali. 3 biji karipap tu, dia layan sorang jerk. Siap tapau lagi 2 biji bawak balik rumah.

Sebelum balik, anak dara ni cakap nak pi kedai tujuh. Nak beli layang2. Apak dia dah kerut2 dahi tak paham. Bab ni Mokcik tak campur, biar apak nko yang layan dan akhirnya dia berjaya gak pau itu layang2 haha.

Hari dah petang, makanan tengahari dah habis pulak. Omak kita dah malas nak masak lagi sebab dah pening kepala dok hadap abang kita yang asiklah ngelat study. Jomlah kita pi makan kat luar jerk. Ada macam orang demam tak kita ni??

Haritu en. Suami pau jam ni kat kawan dia yang kerja kat bengkel kereta. Mula2 jerk semua dok pakai macam dah tak mau bukak kononnya. Dok rumah pakai, keluar pakai, sampai tidur pon pakai. Korang tengok sekejab lagi saper yang pakai eh!

Nampak kat mana dah letak jam tu??

Sejak anak dara ni dah pandai selfie guna timer........ penuhlah hampon omak nko nak.


 Lagi sekali.

Layankan lagi sebab nampak cam bersih jerk goper omak kau ni.

Eh eh!!!!!! Naper comel sangat omak nko ni?????

Lama2 omak korang pon dah start biol hah!

2 comments:

Lynn Hamzah said...

hahaha...rajin la korang berselfie yer...okey ler tu...mujur x guna kamera yang ada kodak tu...hihihi...

budakbandunglaici said...

time cuti lah masa tuk bersama family kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...