MeH CLicK!!!!! PaSTi ADa YaNG BerGUnA....

Monday, May 27, 2013

KLIA

Ritu kan ada bagitau saya akan hantar en. Baba pi umrah kan. Kononnya lepas tu nak berdezup naik KL kan kan. Nak repeat makan kerabu mangga dan juga pulut mangga kat Kampung Baru gitu. Nak pi pulun shopping kat IKEA lagi. Nak tawaf semua tingkat KLCC lagi, lagi dan lagi hahahaha. Takper citer itu kita tunda dulu. Nak citer sejarah kitaorang kat KLIA dulu hahaha.

Mula2 kitaorang diberitahu flight en. Baba kui 10.00 malam. Pukul 7.00 malam dah kena ada kat sana untuk briefing. So, berdezuplah kami ke KLIA secara berlumba2 sebab takut nooo en. MAS tu tinggalkan hahaha. Bila sampai jerk kat kaunter F, sorang Jemaah pon tak kelihatan. Bila tanya, dorang kata flight delay kui 12.00 malam. Semua orang dah tau. Itu sebab en. Baba jerk yang ada jam tu sebab dia leh terlepas pengumuman tu malam tadi hahaha. Hadoiii kalau tau makan dulu kat RNR tadi. Kui 10.00 malam, perut dah kebulur. Perut kita ni hah bolehlah ditahan2. Perut mereka2 itu....

Sempat hah buat meeting untuk perlawanan baling seliper jab lagi. pengerusinyer tu hah yang pakai topi. Perghhhhh tak tahan nak kena follow tu.
Yang ni plak meeting mak bapak mereka yang telah kepenatan hasil perlumbaan di atas jalan raya. Nenek kena duduk sebab lutut dah tak kuat. Leh gelakkan cucu jerklah jawabnya.

Amboii mokcik posing seketika. Sampai terlupa nak tukar selipar haha



Ambik gambar kenangan kat KLIA. Group umrah en. Baba dah mula ramai. Kengkonon dah sampai masa lah nak cium2 segala.

Sekali dah pukul 11 malam pon lom briefing lagi. Budak2 dah bising kelaparan. Budak tecik tu pon bukan leh diamkan kat lantai. Asik nak merentas desa jerk kerjanya. Angkut letak kat dalam tempat tolak beg tu lepas tu bawak jalan2. Baru diam sekejab. Anak dara tu pon tumpang sekaki. Dok kat depan tu nak! Meh omak ekau bawak jenjalan.
 
Mata pon dah layu, perut pon dah sendu. Cam mana nak pi KL ni. Hotel mana pon tak booking lagi. Jalan pon tak sure lagi hahaha. Akhirnyer kui 11.45 malam baru dorang kumpul briefing then 12.30 mlm baru turun sebab flight delay lagi kui 12.45 malam. Jadi, KL kita????
 

1 comment:

gee ahmad said...

hai kak ina,...
hahahahahaha... saja test jugak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...