MeH CLicK!!!!! PaSTi ADa YaNG BerGUnA....

Monday, July 9, 2012

maggi dalam mangkuk Tupperware

Ingatkan bila beli maggi nak buat stok untuk waktu2 kecemasan. Sejak beli minggu lepas, asik merengek jerk nak makan maggi. Kesian punya pasal masakkan jugak. Itu pun dah postpon beberapa hari sebab terlupa. Sebab dah termasak yang lain, kenalah perabihkan dulu. Arfan memang goodboy sebab boleh memahami. Bila kata terlupa dan kata akan masak nanti, dia akan menurut. Tapi penat arr telinga asik dengar soalan bila nak masak jer lepas tu.

Pagi tadi, masakkan jugak maggi perisa ayam. Kebetulan ada balance ayam goreng. Kasi cincang kecil2 masukkan dalam periuk. Masukkan jugak sayur sawi. Tada.....................


Senang keje wat sarapan hari ni hehe. Susah nak jumpa dalam sebulan menu ni tau!!! Maggi sekarang mahal. Tapi nak senang suh Arfan bangun pagi, cakap jer mama masak maggi pagi ni. Belum sempat buka mata pun, badan dah bangkit dulu.


Ingatkan drama dah berakhir, sekali laju jer dia masuk bilik Tupperware dan sambar blossom bowl dengan cutlery set yang cun melecun dengan warna hijau memikat yang belum dibuka. "Kalau makan dengan ni boleh tak ma ?" Saya garu2 kepala sambil angguk2 paksa. Lagipun saya sendiri dah terasa2 nak guna.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...