MeH CLicK!!!!! PaSTi ADa YaNG BerGUnA....

Tuesday, June 4, 2013

Syukurrrr

Alhamdulillah.....penantian yang mendebarkan berakhir sudah. Apa naulah yang mendebarkan si mokcik ni. Cam dia jerk pernah beli rumah kan kan. Hello!!! Memang ler mendebarkan sebab dah disaat2 akhir ni, kalau Perbendaharaan tak habis gak bayau mokcik kena interest tau haha. Berangan banyak ni. Nak tambah itu, nak tambah ini. Hahaha ada sesaper nak sedekah mana2 bahagian yang patut tak???

Isnin minggu lepas dah pon ambik kunci sebenarnya. Cuma tak sempat nak di N3kan atas faktor2 kesibukkan dan kestressan hehe. Saya dah maklumkan pada en. Suami apa yang saya nak. Oleh kerana dia ada beberapa orang kawan yang boleh merealisasikan impian saya tu, maka saya serahkan pada dia bulat2. Maka!!!!! Membulatlah mata dia haha.

Ahad lepas saya pi tengok2 balik rumah tu. Bawak sekali rombongan cik Kiah haha. Maklumlah anak sedara kawin Sabtu tu, jadi ramailah sedara dari Melaka yang ada kat JB ni termasuk pn. Mak. En. Baba takderlah sebab tunaikan umrah.

Stage pertama nak naikkan tembok kat ruang belakang tu. Tapi baru naik tembok bawah jer. Alahai...... lambatnyer progress. Kontraktor mangkuk hayun manalah en. Suami ambik ni lemmmm betuller. Lepas tu en. Suami pandang mokcik macam nak lempang sebab kontraktor tu baru jerk pagi tadi start wat kerja hahaha.
pandangan penuh dari arah belakang. Semua bahagian ni nak ditutup untuk dijadikan dapur basah.

Tembok separas betis tu saya soh buang. Menyebok jerk kat situ. Macam mana nak letak mesin basuh semi auto mokcik yang kadang2 air turun sendiri walaupun tak dibuang airnya haha

Amboiii lenggang kangkung orang sebelah masuk ghumah nanti. Tembok mokcik dah sediakan. Korang buat hal siap haha.


4 comments:

Lynn Hamzah said...

petang nie lynn gie melawat kawasan okey...nak tengok progress mcm mana plak...hehehehe...

Azlina bt. Azis said...

amat dialu alukan. nanti hantar report eh haha

gee ahmad said...

waaaaa... best ar akak... tahun ni beraya rumah baru lah... nak beli gak lah rumah kat area sana... sebelah rumah akak tu da kosong x??? hehehehe.. bleh berjiran...

Azlina bt. Azis said...

yang kat sebelah tu lom ada org belilah gee. jom arr jadi jiran akk. tapi rm tembok tu bahagi 2lah haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...